Choď na obsah Choď na menu
 


Cestovanie

Cestovanie - pojem, ktorý pre každého predstavuje niečo iné - dovolenku, pláž, pobyt v zahraničí. Najčastejšie sa možno stretnúť s názorom že cestovanie je relax na pláži spojený s opaľovaním.

Cestovanie však zahŕňa oveľa hlbší rozmer. Cestovanie je tiež spoznávanie sveta, rozšírovanie obzorov, zoznamovanie sa s cudzími kultúrami. Skutočné nadšenie a obohatenie z cestovania však málokedy prichádza počas klasickej letnej dovolenky.

Pôvodný motív cestovania, ktorý nútil vydať sa na cestu šľachticov, mysliteľov, alebo dobrodruhov bol najmä záujem spoznať iné kultúry a krajiny, ktoré dovtedy neboli objavené. Táto motivácia sa dnes mení aj v súvislosti s čoraz väčšou redukciou "bielych miest" na mape. Stále je však možné naplánovať si dobrodružnú cestu, na ktorej spoznáme sami seba.

Výraz cestovanie sa používa najmä na pomenovanie prekonávania väčších vzdialeností.

 

 heart Cestovať do Madarska heart

Maďarská republika nepatrí medzi veľké krajiny, zaujíma len 1% územia Európy, s rozlohou je na 17. mieste medzi európskymi krajinami.

Doprava

V Maďarsku existujú celkom 4 diaľnice.
Na diaľniciach M1, M3, M5, M6 a M7 sa používa jednotná diaľničná známka.
M0 môžete použiť, ak idete do južného Maďarska a nechcete prechádzať centrom Budapešti, tj. z M1 na M0, ktorá Vás dovezie až na M5.

UPOZORNENIE! Od 1. januára 2008 po zaplatení diaľničných známok NEOBDRŽÍTE žiadnu "nálepku", máte len virtuálnu diaľničnú známku. T.j. nemusíte už nalepovať na čelné sklo a potom ju zase odpratať...