Choď na obsah Choď na menu
 


Cestovanie

18. 6. 2018

Hajduszoboszlo Madarsko

Plážového kúpaliska v Hajdúszoboszló sa otvára v roku 2000 prvý maďarský Aquapark

Aquapark je prístupný z územia pláže po zakúpení osobitnej pásky na rukáv, ktorá môže byť platná na celý deň alebo trebárs aj na kratšiu dobu. Táto časť komplexu kúpeľov očakáva svojich hostí, rovnako deti a dospelých v období od mája do jesene.

Nachádza sa tam: Kĺzné dráhy

                     Plážové bazény

                     ma.gif

Pre radosť z rodinnej vodnej zábavy v roku 2000 Liečebné kúpele Hajdúszoboszló, a.s. vybudovalal na kúpalisku prvý toboganový raj v Maďarsku. Z 12 metrov vysokej štartovacej veže si môžu vybrať z 9 rôznych šmýkačiek milovnícic veľkého člapotu. Je tu štvoršmýkačková obrovská, dva druhy kamikaze, obrovská točená , “čierna diera” a “bláznivá rieka”. Do týchto posledných môžeme vstúpiť výlučne len s extra- gumou.  Malých očaria šmýkačk morského sveta, slony-napodobniny stojace v bazéne, a detské ihrisko z dreva.  Tobogan sa nachádza v zadnej časti jeden hektárového kúpaliska, jeho milovnícic si môžu zakúpiť dvojhodinovú alebo celodennú vstupenku.

Pretože kapacita Aquaparku sa už v prvých dvoch rokoch sa javila malá, v roku 2002 sme jeho plochu zdvojnásobnili, a postavili sa 3 nové elementy: niagara, gig-hole, twister. Celková dľžka šmýkačiek presiahne 1 km.

Kto sa unavil an tobogane, ten si môže odpočinúť v troch nových bazénoch. / dospelý, detský a batoľatá./.V bazéna pre batoľatá čaká najmenších vodný hrad.

kupele_13.jpg

Maďarská republika nepatrí medzi veľké krajiny, zaujíma len 1% územia Európy, s rozlohou je na 17. mieste medzi európskymi krajinami.

park7.jpg